lauantai 22. lokakuuta 2016

Suomen suurin Joulunäyteikkuna
Idea ikkunaan lähti Torikeskuksen tyhjästä liiketilasta, jota haluttiin hyödyntää yritysten ja oppilaitoksen välisessä yhteistyössä. Tämä ainutlaatuinen projekti tuo yhteen niin Valkeakosken kaupungin, paikalliset yrittäjät ja Valkeakosken ammatti- ja aikuisopiston opiskelijat. VAAO:sta projektissa osaamistaan testaavat mm. sisustus-, sähkö-, merkonomi- ja rakennusalan opiskelijat.
Tarina kulkee ikkunan alusta loppuun

Joulunäyteikkuna on 23 metriä pitkä, 4 metriä korkea, 1,5 metriä syvä. Sisustusalan opiskelijoiden suunnittelemassa joulunäyteikkunassa liikkuu tarina Joulupukin pulmasta, joka on ratkaistava jouluaaton onnistumiseksi. Joulunäyteikkunan tarinassa yhdistyvät kiehtovasti Valkeakosken historia, lapsia kiinnostavat yksityiskohdat sekä joululahjaideat.


On jouluaattoaamu. Tupakeittiössä leijailee riisipuuron tuoksu joulupukin astuessa keittiöön. Joulumuori hääräilee lieden ääressä punakuosinen essu yllään. Korvatunturilla on ollut täysi touhu lelujen valmistamisessa ja enää paketointi on tehtävä ennen aattoiltaa. Pukki haroo hajamielisesti pitkää partaansa katsellessaan hämärää pihamaata pirtin ikkunasta. Aamu on vielä varhainen, mutta ikkunasta näkyvästä lahjatehtaasta loistavat valot. Yhtäkkiä tehtaan suunnasta kipittää hurjaa vauhtia pieni hahmo lumista polkua pitkin. Se huitoo jo kaukaa pikkuisilla käsillään ja pysähtyy välillä vetämään henkeä. Joulupukki kahmaisee naulakosta lämpöisen takkinsa ja suuntaa tuvan ovelle. ”Pukki, pukki! Hätätapaus… aivan kauheaa”, sopertaa tupaan rynnännyt tonttu kuivaten silmälasejaan kiireesti nuttunsa helmaan. ”Mikä hätänä, Kanelikorva?”, Joulupukki huolestuu. ”Lahjapaperit ovat loppu! Joka ikinen rulla on tyhjä, mitä ihmettä me teemme?”, tonttu parkuu hädissään. Pukki näyttää hetken mietteliäältä, mutta tuumaa pian: ”Ei auta muu kuin hankkia paperia. Lähetä kaikki partioyksiköt etelään. Etsikää niin kauan, että löydätte kelvollisen paperitehtaan Suomesta, nyt on kiire!” Tonttu nyökkää hätäisesti ja pian se jo katoaa lumipyryyn tuvan oven heilahtaessa kiinni.

Kuinka joulun nyt käy?

Tule sinäkin katsomaan paikan päälle.
  Ikkunan avajaistapahtuma järjestetään 26.11.2016 klo 13.00 Valkeakosken torikeskuksessa.

Seuraa miten ikkunan rakentaminen etenee
 Instassa, suomensuurinjoulunäyteikkuna
ja Facebookissa,
https://en-au.fievent.com/e/suomen-suurin-joulunayteikkuna/4475911

Ikkunaa on toteuttamassa yhteistyössä VAAOn kanssa
TORIKESKUS
Citymarket Valkeakoski
Valkeakosken kaupunki
ADARA
UPM
Nekalan Löytöliiteri
Viialan rakennustarvike
Sooni Oy
Visavuoren museosäätiö
Voipaala
Viialan huonekaluliike

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti