tiistai 1. marraskuuta 2016

Kuukauden teema!!

Moikka!

Haluaisin aloittaa kiittämällä. Kiitän jokaista ihmistä, joka auttoi tavalla tai toisella Visu Gaalan toteuttamisessa. Kaikki, jotka ideoi meidän kanssa, te jotka selvititte mitä kaikkea tarvitaan ja mistä ne löytää, te jotka lainasitte ja hakivat somisteet, kaikki jotka tuli askartelemaan, te jotka hankkivat itselle tai kaverille visu awards palkinnon, te jotka saitte muusikot, tanssijat ja koomikon paikalle, kaikki jotka olivat luenolla päivällä ja tietysti kaikki jotka tuli juhlimaan illalla! Mutta myös kaikkille jäsenille ja kannattajajäsenille, koska ilman teitä emme olisi voineet toteuttaa gaalaa. Eli kiitos teille suuresti! Oli hieno nähdä upeita ihmisiä juhlatunnelmissa ja niiiiin hienosti pukeutuneina, Oli mahtavaa!

Tämän kuukauden teema on messut! Messut ovat erillaisia. Pelkästään Suomessa löytyy teemoista ja koosta laidasta laitaan. Terveydestä ja hyvinvoinnista, huonekaluista, teknologiasta, kädentaidoista, eläimistä, sisustuksesta, autoista ja mootoripyöristä, antiikki ja taiteesta.... jokaiseen makuun ja tarpeeseen löytyy jotain. Helsingin Messukeskus on Suomen suurin messu-, kokous- ja kongressikeskus joten siellä myös järjestetään suomen suurimmat messut, mutta messuja kuitenkin järjestetään ympäri Suomea.

Fakta: Messut ovat myyntiä ja markkinointia edistäviä tapahtumia, joihin liittyy näyttely ja hyvin usein muuta ohjelmaa. Messuja järjestetään suurelle yleisölle avoimina yleisötapahtumina sekä rajatulle kohderyhmälle suunnattuina ammattitapahtumina.
Erona muihin myynnin ja markkinoinnin keinoihin on se, että messut tarjoavat mahdollisuuden henkilökohtaiseen kontaktiin ja kaikkien aistien hyödyntämiseen markkinoinnissa. Tämä tekee messuista elämyksellisen ja tehokkaan median.

Vähän historia...
Suomen ensimmäiset messut järjestettiin Helsingissä Johanneksenkirkon kentällä kesällä 1920. Niillä vieraili yli 120 000 kävijää, mikä oli valtava määrä aikana, jolloin Helsingissä oli 152 000 asukasta. Messut järjesti vuonna 1919 perustettu Suomen Messut Osuuskunta. (Lähte: Wikipedia)


Messuista voidaan puhua tunti tolkulla. Jos keskitytään pelkästään messujen visuaaliseen näkökulmaan, se on jo tosi laaja aihe ja tämä postaus alkaa olemaan jo liian pitkä, joten lopuksi kerron teille minkäläisia kokemuksia minulla on ollut messuosastojen kanssa.
Teille varmaan on tuttu sanonta ”hyvin suunnitelttu, on puoliksi tehty”. No... jos messuista puhutaan, hyvin suunnitelttu osasto tarkoittaa, että olet tehnyt tietokoneella/käsin suunnitelman kalusteista, väliseinistä ja tavaroista tai jopa piennoismallin. Olet huomioinnut ja valinnut oikean valaistuksen osastolle. Olet miettinnyt, miten rajataan osasto ja miten ripustetaan ja/tai kiinnitetään kaikki esineet. Yrität saadaa kaikki tarvittavat tavarat ja rekvisiitat paikalle, jotta pääset tekemään protot, koska ne on pakko toehdä, jotta kaikki näyttä yhtä hyvältä kuin suunnitelmissa. Tietysti tässä vaiheessa suunnitelma on jo muuttunut pari kertaa. Sitten pakkaat kaikki hyvin ja huolellisesti, että on mahdollimman tehokasta ja vaivatonta purkaa. Tarkistat työkalupakin, kaikki mitä voidaan tarvita pitäisi löytyä sieltä. Tarkistat kuitenkin vielä 28 kertaa että ei mitään ole unohtunut ja ei muuta kun messuille. Kun pääset perille huomaat, että jotain unohtu, koska ei aina voi muistaa kaikkea ja jotain on mennyt rikki matkalla. No, ei haittaa! Olet tosi neuvokas että pärjäät ihan hyvin ilmain niitä (myös se, että tämän kaiken jälkeen väsyttää niin helkkaristi että ei ole enää väliä eikä aikaa valittaa). Ei voi muuta kun do the best you can with what you have! Siksi hyvin suunnitelttu messu osasto on melkein tehty!!!!!

Hyvää marraskuuta kaikille <3


Laura Sanchez

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti