lauantai 17. syyskuuta 2016

Mikä on IC Fin - Intercolor Finland

Syyskokouksessamme 14.10. Tampereella Inter Color Finlandista Minni Vierola on luennoimassa kevään 2017 trendeistä ja väreistä sekä ohjaamassa workshopia siitä, miten näitä voi visualisti hyödyntää työssään. Siitä lisää tietoa löydät täältä.

Mikä on IC Fin?Värit viestivät kulttuurista, taloudesta ja maailmantilanteesta. Väriosaaminen ja trendien seuranta on tärkeä osa suunnittelijan, visualistin ja kaupana alan ammattilaisen työtä.

IC Fin kuuluu kansainväliseen Intercolor järjestöön, maita on mukana Euroopasta, Aasiasta ja Amerikasta. Intercolor tutkii ja tulkitsee väriin liittyviä ilmiöitä ja työstää näkemyksensä värikartan muotoon. ICfin toimii Suomen edustajana Intercolor-värijärjestön kansainvälisissä kokouksissa. ICfin-väriennusteessa on tiivistettynä kansainvälisen asiantuntijaverkoston ajatustenvaihtoa ja yhteistyön tuloksia.

Värikartasta ja trendiennusteista hyötyvät muodin, kaupan tai muotoilun parissa työskentelevät ammattilaiset. Värikartta antaa tiivistetyn tietopaketin viimeisistä virtauksista ja tulevaisuuden näkymistä. Sen avulla saa helposti kuvan kauden trendiväreistä. 
ICfin on väriennuste, joka piirtää suuntaviivoja värien, materiaalien ja kuluttajien mieltymysten liikkeistä lähitulevaisuudessa. Se ilmestyy kaksi kertaa vuodessa n. 1,5 vuotta ennen kutakin sesonkia. Kartassa on noin 30 upeata ICfin-väriä sekä taustatekstit suomeksi ja englanniksi. Mukana seuraa myös irtonäytteet kaikista kartan väreistä suunnittelutyön avuksi. Kartan tilaajat kutsutaan kahdesti vuodessa infotilaisuuteen, jossa syvennetään kauden teemoja ja kuullaan ajankohtaisia luennoitsijoita. (icfin.com).

Olen useampana vuotena ollut kuuntelemassa IC Finin luentoja ja ne ovat olleet todella inspiroivia sekä laadukkaita. Infossa kerrotaan tiiviisti tulevaisuuden suuntauksista sekä väriin vaikuttavista tekijöistä. Luennot auttavat hahmottamaan kokonaiskuvaa tulevaisuudesta.  

IC Fin luento ja workshop 14.10. Tampereella on Visualistit Ry:n jäsenille ilmainen, muille hinta on 50€.

-Anna Juusela

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti