maanantai 12. syyskuuta 2016

Mistä sulkia Gaalaan?


Saimme upean vision Gaalan somistukseksi. Aloimme metsästämään tarvikkeita kunnes kohtasimme haasteen, Mistä löytäisimme riittävän määrän tarpeeksi komeita strutsinsulkia?
Ratkaisu löytyi lähempää kuin uskoimmekaan.União da Roseira on tamperelainen sambakoulu, joka vaalii brasilialaista kulttuuria ja perinteistä karnevaalisambaa, sekä edistää suomalaisen samban kehitystä ja näkyvyyttä. 
Sambakoululla voi opetella sekä tanssia että soittoa, ja harrastamaan pääsevät kaikki ikään katsomatta. Nuorimmat sambaajat ovat tällä hetkellä BabySamba -kurssilla käyviä vauvoja, jotka pääsevät nauttimaan samban rytmeistä vanhemman sylissä. Lukujärjestys tarjoaa jokaiselle jotain; vasta-alkajat pääsevät kokeilemaan samban alkeita perustason tunnilla, pidempään tanssineille on tarjolla jatkotason tunti, ja näiden välillä lukujärjestykseen mahtuu niin tekniikka- show- kuin hikiliikuntatuntejakin. Myös eri ikäisille lapsille on omat tuntinsa. Lisäksi sambakoululla järjestetään erilaisia intensiivikursseja, joiden myötä harrastuksen voi aloittaa helposti myös kesken kauden.

Sambaajille vuoden kohokohta on kesäkuussa järjestettävä Helsinki Samba Carnaval, jossa tuodaan Helsingin kaduille vuoden ajan valmisteltu kulkue. Kulkueelle valitaan teema, ja teema tuodaan esiin niin asuissa, lavastevaunuissa kuin kulkuekappaleessakin. Samalla kisataan muiden sambakoulujen kanssa Suomen mestaruudesta. Tänä vuonna Roseira nappasi voiton aiheella "Selfie - kämmenestä peukkuun". 

Marraskuussa Roseira tuo valoa pimeyteen järjestämällä Sampolassa "Festa de Novembron", marraskuun juhlan. Lavalla nähdään taidokkaita soolotanssijoita, ihania lapsisambaajia, huikea rumpuryhmä eli bateria ja tietenkin suuri osa sambakoululaisistamme. Festaan kannattaa tulla nauttimaan rytmeistä ja loistokkaista esityksistä. Lisätietoja päivitetään sivulle www.roseira.net lähempänä marraskuuta. 


Kiitos yhteistyöstä Uniäo da Roseira!
Keksitään toistekin yhdessä jotian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti