perjantai 1. marraskuuta 2013

Avoimin aistein Kaaressa

Kerta kerran jälkeen yllätyn siitä, että maassamme avataan kaiken aikaa uusia kauppakeskuksia. Samaan aikaan, kun laajeneva verkkokauppa syö myyntejä, käyvät myymälät, tavaratalot ja kauppakeskukset kovaa kilpailua kuluttajien kukkaron sisällöstä. Kävin eilen tutustumassa muutama viikko sitten avattuun kauppakeskus Kaareen. Oli ilahduttavaa nähdä, että siellä oli keskellä torstaipäivää kova kuhina.

Kaari on Kannelmäkeen hyvin sopiva kauppakeskus,  joka ei kersku ilmeellään. Myymälät ovat tietenkin uudenkiiltäviä ja moderneja. Monien trendikkäiden myymälöiden ilme on vaalea ja valoisa. Ketjumyymälät on toteutettu ketjun uusimman konseptin mukaan.

Kaaren kunkku on valoisa, vaalea ja avara Sokos –tavaratalo.  Kosmetiikkaosasto oli suorastaan häkellyttävän valoisa ja asiakkaalle oli jätetty todella ruhtinaalliset kulkuväylät.


Sokoksen naistenosaston somistuskorokkeita valaisevat näyttävät valaisimet.


Minulle uusi tuttavuus oli tanskalainen ”tiimarimainen” sisustusliike Tiger, josta saa vaikka mitä pientä ja inspiroivaa muutamalla eurolla. Myymälä oli yksinkertainen ja tuotteita oli helppo tutkailla. Kiinnitin huomiota epätavalliseen myymälävalaistukseen.


Äänimaailma kauppakeskuksessa oli poikkeuksellisen levoton. Ravintolamaailma on sijoitettu mukavasti kauppakeskuksen reunaan, mutta ranskalaistyylisessä kahvilassa istuessani suorastaan stressaannuin kuunnellessani kahta erilaista musiikkia ja sen lisäksi aikamoista yleismelua. Onkohan kauppakeskuksessa unohtunut ottaa huomioon se, kuinka tärkeää myös ääni on miellyttävän ostoympäristön luomisessa. Toivottavasti siihen tulee vielä jotain muutosta, ennen kuin asiakkaat stressaantuvat sekavasta melko äänekkäästä ympäristöstä ja suuntaavat kulkunsa hiljaisempaan kauppakeskukseen.

Kauppakeskukseen haettiin viime kesänä myyjiä ja visualisteja.  Kaari tarjosi monelle uuden työpaikan ja kaikille kaupan alalla toimiville pienen valonpilkahduksen.  Ilahduttavaa oli nähdä Tigerin kassan vieressä kyltti ”etsimme jouluapulaisia”.

Toivottavasti ainakin lähialueiden asukkaat suuntaavat ostosmatkansa Kaareen vielä uutuudenviehätyksen sammumisen ja hyvien alennusten harventumisen jälkeenkin. Ellet ole vielä vieraillut Kannelmäen uudessa ostosparatiisissa, suosittelen. Jos olet jo käynyt Kaaressa, kerro kokemuksistasi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti