maanantai 28. lokakuuta 2013

Risuja ja oksia

Kun toisilleen vieraat ihmiset tapaavat ensimmäisen kerran, tupataan aina puhumaan säästä, eikö? 
Joten aloitetaan tämäkin tutustuminen turvallisesta aiheesta, onpas ollut kaunis ja lämmin syksy tänä vuonna. Ruska on jo mennyttä ja luonto näyttää synkät värinsä, illatkin ovat jo todella pimeitä -varsinkin täällä, kun meillä raukoilla ei ole edes katuvaloja.

Metsässä on paljasta ja näkösällä kaikenlaisia risukasoja, joista saa kerättyä kaikkea kivaa. 
Lohduton ryteikkö, somistajan unelma. 

Esimerkiksi: joulun näyteikkunaan loistavia, ei paljoa voi edullisemmaksi somisteet tulla.  Tällä hetkellä luonnonmateriaalit ovat somistuksessakin trendikkäitä, ei sen tarvitse aina olla  muovinen tekokuusi, siellä ikkunassa, eihän? 
Esimerkiksi: koruliikkeen ikkunassa karut oksat tuovat  kontrastia kauniille ja kimaltaville koruille.


 Ei uskoisi, että tässä risukasassa on meikäläisen aarteita. Maassa lojuvia katkenneita tai karsittuja oksia saa kerätä ilman maanomistajan lupaa (muistettava, että jäkälän keräämiseen tarvitaan  lupa).

Kuolleista oksista lähti kuori todella helposti irti, ja kauniit värit tulivat esiin. Hienoja kuvioitakin olivat ötökät tehneet oksiin. Itse ruiskautin oksiin Raidia, sillä en halua sisätiloihin yllätysvieraita. En tosin tiedä, elävätkö öttiäiset kuolleissa oksissa.


Oksien kuivuttua sisätiloissa, niitä voi käyttää sellaisenaan koristeina tai maalata esim. valkoiseksi. Joluksi niihin voi kiinnittää jouluvaloja, -koristeita tai vaikka pipareita. Itse jätän 
muutaman oksan luonnonväriseksi, käpyjen kavereiksi. 
Iso oksa olisi upea joulupöydän yllä, vaikka joulupalloin ja kristallein koristeltuna, vanhanajan kynttilänipsut (joita siis käytettiin joulukuusessa) toimisivat myös.
Taidan mennä vielä keräämään muutaman oksan lisää -ihan vain varmuuden vuoksi.

-Tuikki-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti