tiistai 22. maaliskuuta 2016

Design Pylsy Ateljeen facelift












Tässä hyvä esimerkki kuinka pienellä budjetilla saadaan persoonallinen ja myyvä myymälä. Kyseessä on vanhaan kyläkouluun perustettu Design Pylsy Ateljee Joutsan kunnassa. Myymälän tuotevalikoima on laaja, joten haasteena oli saada kaikki tuotteet kauniisti esille. Lähtökohtana oli erilaisten kalusteiden joukko, joissa useat puulajit kilpailivat keskenään. Tavoitteeksi asetimme ilmavuuden, selkeän hintaviestin sekä uuden ja vanhan harmonisen kontrastin. Design Pylsy kiertää alan messuilla, joten suunnittelussa tuli huomioida muuntautumiskyky messukäyttöön.

Kun kyseessä oli kyläkoulu tahdoimme säilyttää vanhoja esineitä, mutta kuitenkin niin, että ne yhdistyvät luontevasti uuteen skandinaaviseen muotokieleen ja värimaailmaan. Uutena hankimme ainoastaan muutaman puusepällä teetetyn vanerisen kolmiohyllyn ja putkikalusteet vaatemallistoille, muuten hyödynsimme olemassa olevia kalusteita. Kalusteiden uudelleen järjestys mahdollisti loogisen asiakaskierron ja ilmavan esillepanon. Saimme myös myymälään selkeät tuotealueet kuten: sisustus, asusteet, vaatteet, spa ja lapset. Alueittain oli helppo jaotella laajan valikoiman tuotteet ja tehdä selkeät esillapanot. Hintaviestiin käytimme vanhoja liitutauluja sekä laminoituja hintalappuja, jotka kulkevat yrityksen messuosastolla mukana. Muita messuosastolle mahdollisia  kalusteita ovat pukkipöydät sekä puusepällä teetetyt kolmiohyllyt, jotka taittuvat kasaan. Lisäksi suunnittelimme pieniä yksityiskohtia kuten uudelle korusarjalla korutelineet, jotka mukailevat kolmiohyllyjen muotokieltä. Viherkasvit ja kirsikkapuun oksat viimeistelevät kokonaisuuden ja toivottavat asiakkaat tervetulleiksi Joutsaan. 

Lisätietoa yrityksestä: www.designpylsy.com ja kolmiohyllyjen suunnitteluprojektista Landen portfoliossa.

Jos heräsi kysyttävää tai tahdot uudistaa omaa myymälääsi autan mielelläni!

Aurinkoisin terkuin: Anna, muotoilija-visualisti, Lande - luova toimisto, www.lande.fi

2 kommenttia:

  1. Tässä nähdään mitä saadaan aikaan kun mietitään asioita, eikä vaan täytetä liikettä kaikella mahdollisella. Tosi hyvä esimerkki! kiitos Anna!

    VastaaPoista