tiistai 24. marraskuuta 2015

Kannattajayritys: Kouvolan LakritsiTällä kertaa kannattajajäsenesittelyssä on Kouvolan Lakritsi. Kouvolan Lakritsin tarina alkaa Viipurista vuonna 1906, yrityksen silloinen nimi oli Makeis- ja Mehu Oy. Vuonna 1945 yritys ryhtyi valmistamaan lakritsia.
Kouvolan Lakritsia on valmistettu tinkimättömällä otteella vuodesta 1945. Maun takana on perinteinen valmistusmenetelmä, oikeat ihmiset, hiottu resepti, sylillinen rakkautta ja toimitusketju, joka takaa jokaisen lakupalan tuoreuden. 
Kouvolan lakritsin valmistus on käsityötä ja valmistuksessa käytetään edelleen perinteisiä menetelmiä. Lakritsi valmistetaan avokattilassa keittämällä, ihmisten hämmentämänä. Kouvolan lakritsi vaalii kisälliperinnettä ja valmistustekniikka siirtyy tekijäpolvelta toiselle. 
Vuonna 1960 englantilainen lakritsin erityisasiantuntija H. Knoch hioi reseptiä ja siitä lähtien Kouvolan lakritsia on valmistettu hänen hienosäätämällä reseptillään. 
Vuonna 2008 Timo Nisula ja Mikko Vilenius ryhtyivät lakutehtailijoiksi. Vuonna 2014 Nisula siirtyi yksinomistajaksi. Ja vuonna 2015 Kouvolan Lakritsi sai Kymen Yrittäjien myöntämän  maakunnallisen yrittäjäpalkinnon. Palkinnon saamiseen vaikuttivat lakutehtaan pitkä historia, toiminnan kehittäminen haastavinakin aikoina, positiivinen tunnettuus ja vahva paikallinen toiminta. 
Kouvolan Lakritsi on innovatiivinen ja digitaalisessa kehityksessä mukana. Esimerkkinä 3D -lasit, jotka voit taitella itselleen lakritsipakkauksesta. Täältä pääset lukemaan aiheesta lisää!

Timo Nisula kertoo, että heillä on kaikenlaista täysin uutta tulossa, joten jäämme innolla odottamaan mitä Kouvolan Lakritsi meille tulevaisuudessa tarjoaa! 

4.2008

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti