torstai 25. syyskuuta 2014

SketcUp

Nykyään visualisteilta vaaditaan kaikenlaisten ohjelmien hallintaa ja tuntuukin ettei enää pelkät perustaidot riitä. Vinkkinä kaikille joita sisustaminen ja mittakaavaan piirtäminen kiinnostaa löytyy siihen oiva ilmainen SketcUp ja siitä maksullinen Pro - veriso.

Ilmaisversiollakin pääsee jo alkuun ja vähän pidemmällekin. Itse olen harjoitellut ohjelman käyttöä niin että, aikoinaan piirsin nykyisen kodin ongelmaisen huoneen sillä sekä vaatehuoneen remonttia suunnittelin ohjelmaa hyödyntäen. Ohjelmien harjoittelussa on hyvä olla joku todellinen "keissi" jolloin ohjelman omaksuu paremmin eikä ohjelman kokeilu jää vain leikkimisen asteelle kun täytyisi saada jotain aikaiseksikin..Ohjelmalla piirrettyä esinettä voi myös käännellä ja tarkastella eri kulmista. Ohjelmassa on myös paljon erilaisia valmiita pintamateriaaleja sekä valmiiksi huonekaluja joita voi sijoitella esim. piirrettyyn huoneeseen.


Suosittelen lämpimästi tutustumaan ohjelmaan!

Jos itseopiskelu ei innosta voi mm. AJK:ssa ja Sisustusakatemiassa opiskella ohjelman käyttöä lyhytkursseilla. Tarjolla on perus- ja jatkokurssit.

A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti