maanantai 9. kesäkuuta 2014

Somistusta Gdanskin tyyliin

Vietimme muutaman aurinkoisen päivän Puolan Gdanskissa muutama viikko sitten. Koska matkasuunnitelmaamme kuului lähinnä päämäärätöntä haahuilemista vanhassa kaupungissa, oli hyvää aikaa keskittyä myös näyteikkunabongaukseen. Pettymys oli suuri! Gdanskilaiset eivät todellakaan panosta ikkunasomistuksiin muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Kaupunki sinällään oli hyvin pittoreski ja kaunis, mutta näyteikkunat masensivat mielen.

Parin päivän jälkeen huomasin kuitenkin hyvin erikoisen ominaispiirteen; ravintoloiden ja kahviloiden wc:t olivat todella upeita ja ajatuksella somistettuja! Oli ravintola miten peruskauraa, niin wc -tilat jäivät lähtemättömästi mieleen persoonallisuudellaan.


Tilat olivat paitsi myös kauniita, niin myös hyväntuoksuisia. Erilaisia materiaaleja oli käytetty luovasti ja usein tiloihin oli sijoitettu taidetta sekä musiikkijärjestelmät, jotka vaivihkaa loivat ylellistä tunnelmaa.


Ravintolan ulkonäöstä ei voinut päätellä miltä wc -tilat näyttävät. Hyvinkin perinteisestä bistrosta löytyi kromia, marmoria ja rutkasti blingblingiä.


Myös julkisten tilojen vessoihin oli panostettu. Yllä oleva kuva on juna-aseman miesten vessasta. Huomatkaa miten tyylikäs valaistus!

Jos haluaa käydä myös todella taidolla sisustetussa ravintolassa (sen wc:n lisäksi) suosittelen mexikolaista Puebloa. Sisustusta pääsee ihailemaan täältä: http://www.restauracjapueblo.com.pl

15 minuutin junamatkan päässä Sopotissa on yksi erikoisimmista ravintolasisustuksista. Käy katsomassa Lochnessin kuvia täällä: http://www.lochness.com.pl . Miesten vessasta kuulemma löytyy pronssivaloksia alastomista naisista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti