maanantai 18. marraskuuta 2013

Visuaalinen museokierros Tampereella

Tiesittekö että Tampereella on todella hyvä museovalikoima? Hyvä - en minäkään. Onneksi tarjoutui tilaisuus tutustua muutamaan todella näyttävään museoon mielenkiintoisine näyttelyineen pari viikkoa sitten. Kun tämäkin aukko sivistyksessä on paikattu, voin suositella kaikille muutamaa ajankohtaista tärppiä.

Museokaupan edessä oli jopa pari sotilasta myytävänä!

Kaikkien huulilla on varmaan kuulu Terrakotta-armeija, joka esittäytyy Tampereen Vapriikissa. Näyttely on auki vielä pari viikkoa ja on ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Vapriikissa on myös muuta jännää mm. Tampere 1918 -näyttely johon on somistettu aikakauteen sopivia dioraamoja äänitehosteineen. Todella mielikuvitukselliset Mikrobiologiset ryijyt kutkuttivat mielikuvitusta eikä Tampereen Luonnotieteellinen museokaan kalpene paljoa Helsingin vastaavalle vaikka aika pieni onkin. Kenkäfriikeille löytyy myös äimisteltävää Kenkämuseossa.

Hedelmöitys -ryijy, Yrjö Makkonen

Vaikka Särkänniemi on suljettu, on arkkitehtonisesti upea Sara Hildenin taidemuseo avoinna. Tällä kertaa esillä oli todella laaja näyttely Ellen Gallagherilta, joka oli ainakin minulle täysin uusi tuttavuus. Ellen käyttää aivan valtavan upeasti erilaisia kollaasitekniikoita sekä taidokasta paperinleikkausta. Tämän näyttelyn jälkeen tuli hyvin inspiroitunut olo - teki välittömästi mieli tarttua saksiin ja liimaan!

Ellen Gallagher, Preserve 2001 
Courtesy the artist and Hauser & Wirth Photo / 
Kuva: Thomas Powel ©Ellen Gallagher

Tampereen taidemuseossa on esillä lähes 200 naivistista työtä. Vaikka itse taiteensuuntaus ei minulle kolahda oli syksyisen vesisateen vihmoessa hyvin virkistävää nähdä huikee väri-iloittelua. Alakerrasta löytyy Muumilaakso, joka on ihan must kaikille Muumien ystäville. Oletko jo nähnyt muumitalon pienoismallin? Huom; perjantai-iltapäivisin klo 15-17 vapaa pääsy taidemuseoon ja Muumilaaksoon!

Taidemuseoiden koluaminen on mielestäni mitä parhainta hengenravintoa ja luovuuden ruokkimista. Jaa vinkkisi! Pitkä talvi odottelee edessäpäin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti