maanantai 14. syyskuuta 2015

Oivalluksia Pärnusta

Olin viikonloppuna Pärnussa, jossa en ole ikinä aikaisemmin ollut. Viehättävä pikku kaupunki.
Mua viehättää kovasti kun uutta modernia ja vanhaa kulunutta yhdistellään, Tallinnasta tämä on tuttua kyllä.Vanhojen asioiden ja luonnonmateriaalien  mukaan ottaminen niin ravintoloiden sisustuksissa kuin kodeissakin on rohkeaa skandinaaviseen tyylikkyyteen verraten. Voidaan yhdistää esim. moderni kivitalo ja ikivanha puutalo rintarinnan kiinni toisiinsa. Ei huono.




Muutamissa myymälöissä näin hauskoja oivalluksia. Kenkäkaupan varjostin oli tehty metallisista pitkistä kenkälusikoista, toimii. Värillisillä valoilla saatiin tuo pinkki sävy niihin.







Kirjakaupan tiski oli vuorattu vanhoilla kirjoilla hauskasti. Suomessa tullaan  lähes aina käytännöllisyys ja kestävyys edellä, jolloin usein menetetään hauskat ideat. Tuon tiskin kestävyys ja puhdistettavuus tuskin voittaa sileän mdf-levyä, mutta tuo jää kyllä mieleen.  Ja on edullinen ja eko-henkinen, kirpputorit on pullollaan vanhoja kirjoja. Kannustan kokeilemaan hullujakinideoita. Ja sitä paitsi kirjakaupan sisällä oli viini & konjakkibaari, se houkutteli  kyllä istumaan mutten millään heltynyt ;)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti